Купол от полента с кюфтенца

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Иноватор
377
61
421
2
26/03/2020
"Купол от полента с кюфтенца - удоволствие в чиния "
Приготвяне45 мин.
Готвене90 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо368
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе кюфтенцата със соса.

Сложете каймата в купа, добавете едно яйце, накисната и отцедена от водата филия бял хляб, наситнени лук и чесън, настърган пармезан.

Овкусете със сол, щипка черен пипер и щипка прясно нарязан магданоз. Омесете добре продуктите.

Направете малки кюфтенца, колкото орех и оваляйте в брашно.

Нарежете един морков, глава лук шалот и стрък селъри на ситно. В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин и запържете зеленчуците за кратко. Добавете кюфтенцата и продължете пърженето за около 5-6 мин, като разбърквате непрекъснато.

Добавете смлените домати, налейте чашка топла вода. Овкусете с щипка босилек и щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе соса, докато остане на мазнина.

В тенджерка налейте литър студена вода. Изсипете 8 с.л. царевично брашно и 1 с.л. бяло брашно. Посолете и сложете съда на котлона.

Гответе полентата за 30-40 мин, като бъркате непрекъснато. В купа изсипете готовата полента. Оставете си няколко лъжици настрана, за да затворите отвора. Разстелете полентата по стените на купата, като се стараете да бъде еднаква по дебелина.

В средата изсипете соса с кюфтенцата и покрийте с оставената настрана полента.

Оставете купата настрана, за да се охлади. Обърнете охладения купол полента в подходяща чиния, нарежете и поднесете.

Да ви е сладко с тази оригинална италианска рецепта - купол от полента с кюфтенца!

Забележка: Вместо купа може да ползвате кръгла форма за кекс, а соса с кюфтенцата да изсипете в отвора!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар