Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Здравословна мусака със зелен боб

Здравословна мусака със зелен боб

Здравословна мусака със зелен боб
Снимка: Виктория Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Обичаме мусака, а когато е и здравословна направо става любима на цялото семейство"

Необходими Продукти

  • За мусаката
  • зелен фасул - 800 г
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • домати - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава с два пръста вода размачквам каймата, докато стане на трохи.

След това добавям нарязаните на ситно лук, моркови, чушка, чесън и домати.

Оставям да се задушат и добавям олио.

Когато се запържат, изсипвам зеления фасул и разбърквам добре сместа за мусаката.

Добавям вода, колкото да покрие фасула, и слагам в предварително загрята на 220 градуса фурна.

Пека до изкипяване на водата здравословната запеканка.

След това правя заливката от мляко и яйца и пека до зачервяване здравословната мусака със зелен боб.

Ако обичате зелен фасул, опитайте непременно и рецептите ни за зелен фасул яхния или нашия зелен фасул на фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: