Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги режем на много ситни кубчета и ги слагаме в тава.
Нарязваме девесил, лука и чесъна на дребно и добавяме при картофите.
Поръсваме с червен пипер, сол, чубрица и джоджен и добре разбъркваме картофите, за да се овкусят равномерно.
На котлон загряваме 300 мл вода заедно с доматите, когато течността стане гореща, слагаме каймата и с преса за картофи натискаме каймата, за да я направим на трохи. От горещата вода тя започва да се сготвя и лесно се раздробява.
Изсипваме каймата при картофите и разбъркваме, ако картофите не са покрити с течност, добавяме още вода.
Печем диетичната мусака в най-ниската част на фурната, докато течността изври и картофите омекнат.
Когато това се случи, разбиваме киселото мляко и яйцата и заливаме мусаката.
Печем още малко докато заливката за мусаката се запече.
По желание при сервиране добавяме кисело мляко към здравословната мусака без пържене.
Рецептата за мусака е изпълнена!