Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Здравословна мусака без пържене

Здравословна мусака без пържене

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Здравословна мусака без пържене
Снимка: AneliaStefanova
1 / 2
18/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 5 бр.
  • свинска кайма - 500 г
  • домати - 400 г от консерва
  • кисело мляко - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • зелен чесън - 2 стръка
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • джоджен - 1 щипка сух
  • девесил - 2 клонки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги режем на много ситни кубчета и ги слагаме в тава.

Нарязваме девесил, лука и чесъна на дребно и добавяме при картофите.

Поръсваме с червен пипер, сол, чубрица и джоджен и добре разбъркваме картофите, за да се овкусят равномерно.

На котлон загряваме 300 мл вода заедно с доматите, когато течността стане гореща, слагаме каймата и с преса за картофи натискаме каймата, за да я направим на трохи. От горещата вода тя започва да се сготвя и лесно се раздробява.

Изсипваме каймата при картофите и разбъркваме, ако картофите не са покрити с течност, добавяме още вода.

Печем диетичната мусака в най-ниската част на фурната, докато течността изври и картофите омекнат.

Когато това се случи, разбиваме киселото мляко и яйцата и заливаме мусаката.

Печем още малко докато заливката за мусаката се запече.

По желание при сервиране добавяме кисело мляко към здравословната мусака без пържене.

Рецептата за мусака е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: