Турски хлебчета със сусам

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
222
1k
743
474
1
28/03/2020
"Турските хлебчета със сусам подхождат на всяко ястие "
Приготвяне80 мин.
Готвене45 мин.
Общо125 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 645
  • Преглеждания за месеца175
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг тип 500
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мляко топло - 500мл
  • вода - 1 в.ч.
  • масло - 100 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава пресяваме брашното и посредата правим улейче.

В голяма купа изсипваме топлото мляко и натрошаваме кубче мая вътре и чакаме да се разтвори добре маята, след което прибавяме вътре водата, солта, захарта и разтопеното масло и разбъркване добре.

Приготвената смес лека полека изсипваме вътре в улейчето и започваме с едната ръка да омесваме тесто.

Тестото за хлебчета оставяме да втаса за около два часа.

След като минат два часа, намазваме една тава за печене с олио и започваме да правим малки топки и редим в тавата и пак оставяме да втаса за около половин час.

Втасалите турски хлебчета се намазват с жълтъка на 1 яйце и се поръсва със сусам.

Печем на пухкавите турски хлебчета със сусам 180 градуса за около 45 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар