Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Турски хлебчета със сусам

Турски хлебчета със сусам

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Турски хлебчета със сусам
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
125 мин.
Порции
10
"Турските хлебчета със сусам подхождат на всяко ястие"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг тип 500
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мляко топло - 500мл
  • вода - 1 в.ч.
  • масло - 100 г
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тава пресяваме брашното и посредата правим улейче.

В голяма купа изсипваме топлото мляко и натрошаваме кубче мая вътре и чакаме да се разтвори добре маята, след което прибавяме вътре водата, солта, захарта и разтопеното масло и разбъркване добре.

Приготвената смес лека полека изсипваме вътре в улейчето и започваме с едната ръка да омесваме тесто.

Тестото за хлебчета оставяме да втаса за около два часа.

След като минат два часа, намазваме една тава за печене с олио и започваме да правим малки топки и редим в тавата и пак оставяме да втаса за около половин час.

Втасалите турски хлебчета се намазват с жълтъка на 1 яйце и се поръсва със сусам.

Печем на пухкавите турски хлебчета със сусам 180 градуса за около 45 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: