Начин на приготвяне
Разтворете сухата мая в хладка вода заедно с чаена лъжичка захар и щипка брашно. Разбъркайте сместа и оставете настрана, докато маята се активира.
В купа сипете 2 ч.ч. брашно и добавете щипка сол. Оформете кладенче и сипете маята. Добавете зехтина и започнете да омесвате.
Прехвърлете тестото на плота и оформете на топка. Поставете го в купа и покрийте с прозрачно фолио. Оставете тестото да втаса за 30-40 мин на 40°C във фурната или за час на топло.
Оформете втасалото тесто в елипсовидна форма с дебелина от 1 см и го поставете в тава, покрита с лист хартия за печене.
Разбийте яйцето и намажете плоския хляб. Поръсете обилно със сусам и оставете да втаса повторно за нови 20-30 минути.
Изпечете турския хляб със сусам за 15-20 минути на 220 градуса.