Бисквитена торта Дулсе де лече с орехи

Аника ВойтАника Войт
Готвач
163
675
474
261
29/03/2020
"Дулсе де лече с орехи - хапва се на един дъх "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 236
  • Преглеждания за месеца374
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моята бисквитена торта с Дулсе де лече я приготвям в кръла форма за торта с отделящо се дъно с диаметър 23 см.

Крема:

Сложете 700 мл мляко да заври на среден котлон. В отделна купичка, разтворете нишестето, както е по описание, но без захарта.

Към крема ще добавим консерва от карамеленото мляко, което е достатъчно сладко.

Когато млякото заври, намалете котлона на най-ниската стойност, изсипете разтвореното нишесте и Дулсе де лече. Разбърквайте постоянно, докато карамеленият крем не се сгъсти. Ще ви отнеме не повече от 5 минути.

Блатовете:

Леко загрейте 200 грама прясно мляко.

Вземете бисквитите и една по една ги потапяте в затопленото мляко, след което редите във формата. Най-долния ред сложете два пласта бисквити.

След това намазвате с половината от крема. Над крема се поръсва с натрошените орехи.

Отгоре следва нов ред от напоени бисквити. Над него отново крем и орехи.

Поставете приготвената бисквитена тортата е хладилника за 1 нощ.

Нужно и е време бисквитите да поемат от крема на тази торта Дулсе де лече.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар