Начин на приготвяне
Моята бисквитена торта с Дулсе де лече я приготвям в кръла форма за торта с отделящо се дъно с диаметър 23 см.
Крема:
Сложете 700 мл мляко да заври на среден котлон. В отделна купичка, разтворете нишестето, както е по описание, но без захарта.
Към крема ще добавим консерва от карамеленото мляко, което е достатъчно сладко.
Когато млякото заври, намалете котлона на най-ниската стойност, изсипете разтвореното нишесте и Дулсе де лече. Разбърквайте постоянно, докато карамеленият крем не се сгъсти. Ще ви отнеме не повече от 5 минути.
Блатовете:
Леко загрейте 200 грама прясно мляко.
Вземете бисквитите и една по една ги потапяте в затопленото мляко, след което редите във формата. Най-долния ред сложете два пласта бисквити.
След това намазвате с половината от крема. Над крема се поръсва с натрошените орехи.
Отгоре следва нов ред от напоени бисквити. Над него отново крем и орехи.
Поставете приготвената бисквитена тортата е хладилника за 1 нощ.
Нужно и е време бисквитите да поемат от крема на тази торта Дулсе де лече.