Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта Дулсе де лече с орехи

Бисквитена торта Дулсе де лече с орехи

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Бисквитена торта Дулсе де лече с орехи
Снимка: Аника Войт
2 / 3
29/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
18
"Дулсе де лече с орехи - хапва се на един дъх"

Необходими Продукти

  • бисквитки - 2 пакета (400 г)
  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - 1 пак. карамел (60 г)
  • дулсе де лече - 400 г консерва
  • орехи - 250 г
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Моята бисквитена торта с Дулсе де лече я приготвям в кръла форма за торта с отделящо се дъно с диаметър 23 см.

Крема:

Сложете 700 мл мляко да заври на среден котлон. В отделна купичка, разтворете нишестето, както е по описание, но без захарта.

Към крема ще добавим консерва от карамеленото мляко, което е достатъчно сладко.

Когато млякото заври, намалете котлона на най-ниската стойност, изсипете разтвореното нишесте и Дулсе де лече. Разбърквайте постоянно, докато карамеленият крем не се сгъсти. Ще ви отнеме не повече от 5 минути.

Блатовете:

Леко загрейте 200 грама прясно мляко.

Вземете бисквитите и една по една ги потапяте в затопленото мляко, след което редите във формата. Най-долния ред сложете два пласта бисквити.

След това намазвате с половината от крема. Над крема се поръсва с натрошените орехи.

Отгоре следва нов ред от напоени бисквити. Над него отново крем и орехи.

Поставете приготвената бисквитена тортата е хладилника за 1 нощ.

Нужно и е време бисквитите да поемат от крема на тази торта Дулсе де лече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: