Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Локумки»Хрупкави пълнозърнести локумки

Хрупкави пълнозърнести локумки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Хрупкави пълнозърнести локумки5 / 5
28/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
80
"Бързи, лесни, вкусни - пълнозърнести локумки за малки и големи"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 200г
  • лимецово брашно - 200 г
  • брашно - 100 г бяло
  • бакпулвер - 1 пак.
  • овесени трици - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода бикарбонат - на върха на ножа
  • оцет - няколко капки
  • яйца - 1 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • сол - щипка
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • локум - 2 кутии
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа подходяща за месене на тесто, сложете пълнозърнестото, лимецовото брашно и бакпулвера. Бялото брашно е за добавяне по време на месенето.

Направете кладенче в средата и сложете овесените трици, щипка сол, разбитото със сода и оцет кисело мляко, яйцето със кафявата захар, ванилията и разтопената свинска мас. Разбъркайте първоначално с лъжица и след това започнете да месите на ръка, като добавяте бяло брашно. Трябва да получите средно твърдо тесто за тези любими локумки.

Разделете тестото на топчета с големината на средно голям портокал.

Всяко топче разточете върху леко набрашнен плот във кръгла форма с дебелина 0.5 см. С остър нож разделете кръга на 8 триъгълника. В широката част на всяко триъгълниче поставете парченце локум и завийте на кифличка. Имайте предвид, че това не е лесно, тъй като тестото е ронливо.

Наредете бабините сладки в тава и печете в предварително загрята фурна на 175 градуса до готовност.

Още топли оваляйте изпечените хрупкави пълнозърнести локумки в пудра захар.

Като изстинат, ги опаковайте в стреч фолио и оставете да престоят ден-два, за да станат перфектно хрупкави и вкусни.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: