Канелени Мармаладки

29/03/2020
"Канелени мармаладки - много лесни и сладки "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 616
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното с бакпулвера канелата и ванилията в дълбока купа.

В друга разбивам яйцата, киселото мляко със содата, захарта и мазнината, докато се разтвори захарта.

Изсипвам при сухите съставки и омесвам меко тесто. Разточвам го на правоъгълник до дебелина около 0.5 см.

И нарязвам на квадратчета и слагам по парченце мармалад. Завивам го хубаво на фунийка, като краищата подвивам надолу и притискам.

Нареждам курабиите с мармалад в тава, покрита с хартия за печене и ги намазвам с разбито яйце и прясно мляко.

Ръся сладките курабии щедро със захар.

Пека канелени мармаладки в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 35 мин.

Вадя ги и ги поръсвам с вода.

Оставям мармаладките за около 10 мин да се охладят в тавата и ги редя в купа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар