Начин на приготвяне
За този лесен хляб без мая купа смесваме двата вида брашно. Добавя се сол, захар, сода за хляб и семена микс.
Разбърква се сместа, прибавяме олио, кисело мляко, вода и с вилица се разбърква на топка лепкаво тесто.
Плот се поръсва с брашно, сипваме тестото и с малко брашно се омесва леко само се прехвърля няколко пъти.
Оформя се топка с набрашнени ръце и поставяме върху хартия за печене в тавичка.
С нож се срязват два дълбоки разреза на кръст.
Печем царевичния хляб в загрята фурна 200°C първо за 10 минути, намалява се на 170°C печем още 30 минути до суха клечка и готово.
Соденият хляб се изважда и леко охладен срязах на филии.
Вкусен, лесен, без да чакаме да втасва - това е страхотен хляб за обяд!
Добър апетит!
Коментари
като си купя брашната!