Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Качамак»Качамак с коприва и сирене

Качамак с коприва и сирене

Качамак с коприва и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Добрият стар качамак с коприва и сирене - кой може да му устои"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • хладка вода - 800 мл
  • сол - 1 р ч л
  • олио - 1 с л
  • царевично брашно - 200 г
  • масло - 30 г
  • червен пипе - р 1 р ч л
  • натрошено сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка се смесва вода, прясно мляко, сол и олио. Оставя се на котлона да заври.

На тънка струя се сипва по малко от царевичното брашно и се бърка с тел.

Не се сипва наведнъж, да не стане на бучки.

Разбърква се около 4-5 минути, когато започне да сгъстява, добавяме бланширана в гореща вода коприва връхчета, отцедена и нарязана на ситно.

Разбърква се до готовност на качамака.

В тиганче се загрява бучка масло да се разтопи, добавя се червен пипер, сваляме от котлона, да не изгори и разбъркваме.

Сипваме вкусния качамак в купичка или чиния.

Отгоре се поръсва с натрошено сирене и поливаме с заливка от масло и червен пипер.

По вкусен качамак не съм опитвала, направете го и вие.

Качамак с коприва и сирене - вкусно и полезно за здравето!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: