Начин на приготвяне
В малка тенджерка се смесва вода, прясно мляко, сол и олио. Оставя се на котлона да заври.
На тънка струя се сипва по малко от царевичното брашно и се бърка с тел.
Не се сипва наведнъж, да не стане на бучки.
Разбърква се около 4-5 минути, когато започне да сгъстява, добавяме бланширана в гореща вода коприва връхчета, отцедена и нарязана на ситно.
Разбърква се до готовност на качамака.
В тиганче се загрява бучка масло да се разтопи, добавя се червен пипер, сваляме от котлона, да не изгори и разбъркваме.
Сипваме вкусния качамак в купичка или чиния.
Отгоре се поръсва с натрошено сирене и поливаме с заливка от масло и червен пипер.
По вкусен качамак не съм опитвала, направете го и вие.
Качамак с коприва и сирене - вкусно и полезно за здравето!