Кремсупа с коприва и прясно мляко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
30/03/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо729
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • коприва - 450 г
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1 щипка
  • моркови - 1 бр. голям
  • картофи - 1 бр.
  • масло - 3 с.л.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • лук - 1 глава стар кромид
  • индийско орехче - 1 щипка на прах
  • течна сметана - за отгоре готварска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си копривата и я измиваме, попарваме я във вода в тенджерка на котлона.

Моята коприва беше брана свежа и с малки връхчета.

Отцеждаме я с решетъчна лъжица и я вадим в купичка.

Пълним тенджера с вода, в която ще правим копривената супа, около 1 ½ вода.

Измиваме и обелваме картофа и го нарязвате на парченца. Лукът се почиства и измива. Режем го на парчета. Моркова също. И трите продукта са ми по големи.

Слагаме да се варят в тенджера с вода.

Като станат почти готови, прибавяме копривата. Оставяме да ври на котлона.

Затопляме си на микровълновата ½ ч.ч прясно мляко. Като са сварени зеленчуците, прибавяме 3 с.л. краве масло и топлота прясно мляко.

Пасираме пролетната кремсупа с пасатора директно в тенджерата, докато всичко стане гладко и кремообразно.

Добавяме черен пипер и индийско орехче.

Поднасяме кремсупата с коприва и прясно мляко топла. Отгоре поръсваме по 1 ч.л. течна готварска сметана и объркваме лекичко, за да станат кръгчета.

Да ви е сладко! Става много вкусна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар