Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фарфале със сметанов сос, гъби и орехи

Фарфале със сметанов сос, гъби и орехи

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Фарфале със сметанов сос, гъби и орехи
Снимка: Габриела
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Порция фарфале със сметана, моля"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 пакет
  • готварска сметана - 400 мл
  • гъби - 250 г
  • орехи - 40 г
  • рукола - 100 г
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фарфалето варим в подсолена вода според разписанието на опаковката.

Соса приготвяме, като гъбите почистим и нарежем на филийки, а орехите счукаме.

Загряваме маслото в тиган и задушаваме за кратко гъбите с орехите, добавяме сметаната.

Разбъркваме и готвим соса за паста за около 10 минути. Овкусяваме със сол, черен пипер и много малко индийско орехче.

Руколата може да добавите съвсем накрая в соса или да поднесете свежа върху макароните.

Готовите вече прецедени макарони, изсипваме в тигана със сметановия сос и разбъкваме добре на среден огън за минутка- две.

Сервираме фарфале със сметанов сос, гъби и орехи топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: