Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Яйчено руло със спанак и бекон

Яйчено руло със спанак и бекон

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Яйчено руло със спанак и бекон
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Обяд, който всеки трябва да опита - яйчено руло със спанак и бекон"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • спанак - 100 г
  • бекон - 100 г
  • крема сирене - 100 г
  • пармезан - 20 г настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган загрейте чашка зехтин, пуснете скилидка чесън и бекона, нарязан на кубчета.

Запържете за кратко, след което добавете нарязания на ивички спанак.

Задушете до омекване на спанака или докато се изпари водата и всичко остане на мазнина.

Отдръпнете съда от котлона, добавете кремата сирене и разбъркайте.

В купа разбийте яйцата с щипка сол. Добавете настъргания пармезан.

Намажете дъното на тиган 26 см със зехтин, изсипете яйцата и изпържете омлета само от едната страна.

Изсипете в голяма чиния. Отгоре разпределете спаначената плънка и завийте на солено руло.

Яйченото руло поставете в парче алуминиево фолио и затворете, като завиете краищата като на бонбон.

Изпечете за 10 мин в предварително загрята на 180°C фурна.

Отстранете фолиото и нарежете рулото на парчета.

Поднесете яйчено руло със спанак и бекон със салата по ваш вкус.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: