Начин на приготвяне
В тиган загрейте чашка зехтин, пуснете скилидка чесън и бекона, нарязан на кубчета.
Запържете за кратко, след което добавете нарязания на ивички спанак.
Задушете до омекване на спанака или докато се изпари водата и всичко остане на мазнина.
Отдръпнете съда от котлона, добавете кремата сирене и разбъркайте.
В купа разбийте яйцата с щипка сол. Добавете настъргания пармезан.
Намажете дъното на тиган 26 см със зехтин, изсипете яйцата и изпържете омлета само от едната страна.
Изсипете в голяма чиния. Отгоре разпределете спаначената плънка и завийте на солено руло.
Яйченото руло поставете в парче алуминиево фолио и затворете, като завиете краищата като на бонбон.
Изпечете за 10 мин в предварително загрята на 180°C фурна.
Отстранете фолиото и нарежете рулото на парчета.
Поднесете яйчено руло със спанак и бекон със салата по ваш вкус.
Да ви е сладко!