Начин на приготвяне
Замразеният спанак се слага в тиган да се размрази и да му изкипи водата.
След това, докато се охлади, се разбиват яйцата с настърган кашкавал.
Яйчената смес се разбърква добре със спанака, добавя се черен пипер и се изсипва в квадратна тава върху намазана със зехтин хартия за печене.
Пече се на 200 °C, докато се запече (20-25 минути), и след това се оставя да изстине.
През това време се разбива с вилица крема сиренето с прясно мляко и маслини, нарязани на малки парченца.
След като изстине, се намазва с получената смес и се завива на солено руло.
Полученото руло се оставя в хладилник за половин час, след което се нарязва на порции.
Яйченото руло със спанак и кашкавал е подходящо да се поднесе с айрян.