Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Яйчено руло със спанак и кашкавал

Яйчено руло със спанак и кашкавал

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573372931591
Яйчено руло със спанак и кашкавал
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 6
26/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Яйченото руло със спанак и кашкавал е подходящо да се поднесе с айрян"

Необходими Продукти

  • спанак - 450 г замразен
  • яйца - 6 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • крема сирене - 250 г
  • прясно мляко - 50 мл
  • маслини - 100 г
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразеният спанак се слага в тиган да се размрази и да му изкипи водата.

След това, докато се охлади, се разбиват яйцата с настърган кашкавал.

Яйчената смес се разбърква добре със спанака, добавя се черен пипер и се изсипва в квадратна тава върху намазана със зехтин хартия за печене.

Пече се на 200 °C, докато се запече (20-25 минути), и след това се оставя да изстине.

През това време се разбива с вилица крема сиренето с прясно мляко и маслини, нарязани на малки парченца.

След като изстине, се намазва с получената смес и се завива на солено руло.

Полученото руло се оставя в хладилник за половин час, след което се нарязва на порции.

Яйченото руло със спанак и кашкавал е подходящо да се поднесе с айрян.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: