Начин на приготвяне
Измиваме няколко пъти булгура.
Сгряваме вода в тенджерата, заедно с 1 ч.л. хималайска сол и след като заври сипваме варивото. Добавяме лука и лападовите листа - нарязани на ситно и настъргания морков.
Варим без капак, за да се изпари водата, и разбъркваме с дървена бъркалка, за да не се захваща по дъното.
Овкусяваме с още хималайска сол на вкус, черен млян пипер, кимион, сушен джоджен, зехтин, пресен джинджифил (настърган на фино ренде - почти на пюре) и лютото чушле - нарязано на ситно.
След като се свари булгурът, смиламе едро с пасатор. Добавяме едрите овесени ядки, за да се сгъсти зелената смес и оставяме да се стегне.
След 20-30 минути оформяме зеленчукови кюфтета, които подреждаме в тава с хартия за печене, леко ги сплескваме и придаваме овална форма.
Не е проблем сместа да е леко лепкава. Печем на 180-200 градуса за около 20-25 минути.
Постни кюфтенца от булгур с лапад - подходящи за разнообразно диетично меню.