Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен боб по гръцки

Зелен боб по гръцки

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Зелен боб по гръцки
Снимка: Ivelina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Зелен боб по гръцка рецепта, който приготвяме бързо и обожаваме"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 450 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • домати - 2 средни белени (или от консерва - 150 - 180 грама)
  • зехтин - 2 с.л.
  • чили - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб е много полезен за тялото. Съдържа витамини А, В, С, Е, както и фолиева киселина, калий, магнезий, цинк и фибри.

Редовното приемане на този продукт може да намали вероятността от сърдечен удар и да запази красотата и здравето на кожата.

Следователно, нискокалоричният зелен фасул е често използван в ястията на тези, които са на диета.

Сварете зеления боб в подсолена вода за около 6-7 минути. Изсипете сварения (ал денте) зелен боб в гевгир и изплакнете със студена течаща вода, подсушете.

Ако използвате замразен, го добавете към останалите зеленчуци, без да го размразявате!

Обелете и нарежете лука.

Обелете и нарежете скилидките чесън. Сложете в дълбок тиган със зехтин нарязаните лук и чесън.

Запържете, докато лукът стане прозрачен и леко покафенее. Добавете нарязаните и обелени домати с подправките и задушавайте за две минутки.

Добавете зеления боб и една чаша бяло вино с 1 ч.л. мед и канела 1/2 ч.л. Затворете с капак и задушавайте за около 8-10 мин. или докато остане на мазнина.

Поднесете поръсен със лимон. Зеленият боб по гръцки е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: