Реване от тефтера на баба

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
371
2k
955
1k
6
03/04/2020
"Ето го и реването на баба - обожаваме го "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 408
  • Преглеждания за месеца613
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • яйца - 5 броя
  • захар - 10 с.л.
  • грис - 7 1/2 с.л.
  • брашно - 7 1/2 с.л.
  • За сиропа
  • захар - 300 грама
  • вода - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват с миксер до сгъстяване. След това се прибавя по малко захарта. Разбива се хубаво с миксера.

Прибавя се брашното и накрая грисът.

Готовата смес се изсипва в тава застлана с хартия за печене или помазана с олио и набрашнена.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, за около 25 - 30 минути.

След като се извади от фурната се оставя да изстине. Когато е напълно изстинало се нарязва.

За сиропа:

В тенджера се слага захарта и водата да заври. След това се залива нарязаното реване.

Оставя се да попие сиропът и се сервира.

Реването от тефтера на баба е много вкусно.

Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Шприц за перфектните сладки, торти и украси - 18 приставки
11.07 лв.
Виж ››

Дайте воля на въображението си и пригответе весели, закачливи и майсторски гарнирани сладки с този лесен за използване с една ръка щприц и многобройните му приставки

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар