Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Стандартни поширани яйца

Стандартни поширани яйца

Стандартни поширани яйца
Снимка: Десислав Maрчев Бозаджиев
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Вкусни поширани яйчица, които се приготвят много лесно"

Необходими Продукти

  • яйца - колкото пожелаете
  • оцет - 2 супени лъжици
  • червен пипер - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

При поширането течността ври леко с малки мехурчета в нея. Някъде около 70-80 % трябва да е водата, като към нея добавяте двете лъжици с оцет. Наричат поширането нежна готварска техника, защото е подходяща за деликатни продукти – каквито са яйцата. Ролята на оцета в поширането на яйцата е спорна.

И все пак, ето какво можете да направите:

Добавете малко оцет към водата, преди да сложите яйцето да се пошира. Смята се, че оцетът ще намали вероятността от разпадането на белтъка.

Винаги чупете яйцето в купичка, а не директно в тенджерата. След като го сложите в купичката, нежно и внимателно го плъзнете във водата.

Направете водно торнадо в тенджерата. С помощта на лъжица завъртете водата и бавно пуснете яйцето от купичката.

При изваждането ги сложете за малко върху кухненска хартия, за да попие водата и сервирайте с малко червен пипер отгоре.

Стандартните поширани яйца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: