Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Банички»Пурички с кайма, морков и спанак

Пурички с кайма, морков и спанак

Пурички с кайма, морков и спанак
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Пурички с кайма, спанак и морков - чудно вкусни"

Необходими Продукти

  • кръгли кори - 2 бр
  • плънка
  • сирене - 250 г
  • пресен спанак - 1 купа
  • моркови - 1 бр
  • лук - 1 глава малка
  • сос за намазване
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/ 2 ч.ч.
  • кайма - 300 г
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • маково семе - 1 с.л.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • прясно мляко - 2 с.л. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се плънка, като в загрято олио се запържва нарязан ситно лук и рендосан морков с щипка сол да омекнат.

Прибавя се нарязан спанак, после и каймата, трябва да стане на трохи, и се овкусява с кимион и черен пипер. Готви се 4-5 минути и готово.

Приготвя се сос от разбити яйца, смесени с двата вида мляко и олио.

Кръгла кора се нарязва на големи триъгълници.

Първо се намазва със соса, отгоре се разпределя плънка. Двата края в широката част се събират и навиваме на баничка.

Нареждат се в тава, намазват се с разбит жълтък, смесен с прясно мляко и поръсваме с маково семе.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 30 минути. Чудесни за закуска!

Пуричките с кайма, морков и спанак са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: