Руло-пица в кори за баница

МартинМартин
Новак
31
150
99
71
04/04/2020
"Интересен експеримент в кухнята - руло-пица в кори за баница "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 087
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата57
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяме соса, като смесваме всички съставки за него и го разбъркваме за 2-3 минути.

Нарязваме шунката на слайсове, а кашкавалът го рендосваме.

Взимаме си подходяща тава, в която ще печем и започваме да редим руло-пицата в кори за баница, като слагаме две кори, на които нареждаме всичката шунка.

След това слагаме още две кори и разпръскваме навсякъде равномерно настъргания кашкавал, като си заделяме малко за после.

Следващият пласт е също две кори, които ги намазваме със всичкият овкусен доматен сос.

Застиламе отгоре още две кори и нареждаме маринованите гъби и останалия кашкавал.

Застиламе още две кори и намазваме със леко разбитата заквасена сметана, равномерно и навсякъде. Поставяме още две кори, които намазваме с предварително разбитот ни яйце, равномерно навсякъде.

Правим си получените блатове на руло, като ги завиваме внимателно и ги намазваме отгоре със предварително разбито яйце с киселото мляко.

Слагаме пицата да се пече в умерена фурна на 180 градуса, предварително загрята, за около 35-40 минути, до зачервяване.

Соленото руло се приготвя изключително бързо и лесно, а вкусът е невероятен!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар