Начин на приготвяне
Затопляме млякото, слагаме захарта, разтваряме маята и 2 с.л. брашно. Оставяме да удвои обема си.
Слагаме в една купа солта, яйцето, олиото и маята и забъркваме с миксера меко тесто за понички.
Намазваме 1 купа с олио и слагаме тестото и оставяме да втасат за половин час или докато си удвои обема си.
Разточваме на кора с дебелина около 1 см. Режем понички с дупка и оставяме още веднъж да втасат в/у кърпа.
Пържим в предварително загрята мазнина.
След като изпържим поничките, ги оставяме да се отцедят в/у кухненска хартия.
След това пожелание поръсваме домашните понички с миксер с пудра захар или потапяме в шоколад - както обичате.
Да ви е сладко!