Пухкави кексчета с цвекло и ябълки

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
829
2
06/04/2020
"Малчуганите ще останат очаровани от тези кексчета с цвекло и ябълки, доверете ни се "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо283
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото - обелено и нарязано на кубчета, го сипваме в каната на мощен блендер/нутри булет и смиламе с малко вода до пюре. 

В дълбока купа разбъркваме яйцето с шарлана. Прибавяме кафявата кристална захар, ванилията, содата и канелата. Разбъркваме, без да спираме, и бавно сипваме двата вида брашно - пълнозърнесто и царевично.

За да добием хомогенна констинстенция, прибавяме пюрето от цвекло. И накрая последната съставка е ябълката - обелена и нарязана на ситни кубченца.

Наситено червената смес разпределяме във формички за кексчета - в случая 6 бр. средно големи правоъгълни /или 9-12 бр. малки кръгли/.

Изпичаме полезните кексчета на 180 градуса за около 30 минути.

Цвеклото има изненадващо свойство - губи наситения си цвят, след като премине термична обработка. Затова след изпичането вкусните мъфини не са червени :)

По желание поднасяме с пресен сок от цвекло и ябълки. За една засищаща следобедна закуска.

Разкошни пухкави кексчета с цвекло и ябълки - любими на децата!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар