Начин на приготвяне
Много вкусни кифлички, страхотна закуска за семейството!
В хладка вода се натрошава маята със захарта и оставяме да се образуват отгоре мехурчета.
С останалите продукти се замесва тесто, моето леко лепнеше.
Оставя се да втаса 40-50 минути на топло без фурна.
Кренвирш се нарязва на къси пръчици, кашкавал също. Точи се кръгла кора, с нож се срязва на кръст, две от частите се режат на 4, останалите четвъртини нарязваме на 3.
С пръсти леко се притискат отгоре и в широката част се поставя малка лъжичка с лютеница, кренвирш и пръчици кашкавал.
Навиват се на кифли, нареждаме в тава.
Втасват още 20 минути, намазваме с четка с разбит жълтък, кисело мляко и олио.
Солените кифлички се поръсват макови семена.
Печем в загрята фурна 170 С с вентилатор за 20 минути до хубав златист цвят!
Хапваме солените кифилички с лимец топли с чаша айран!