Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Солени кифилички с лимец

Солени кифилички с лимец

Солени кифилички с лимец
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
09/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Няма как утрото да не е добро с тези вкусни кифлички с лимец"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • вода - 200 мл
  • мая - 20 г
  • захар - 1 с л равна
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • брашно от лимец - 250 г
  • брашно - 500 г бяло
  • плънка
  • кренвирши - 1 бр.
  • лютеница
  • кашкавал
  • чубрица
  • макова семе
  • за намазване
  • жълтъци - отделения
  • олио - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусни кифлички, страхотна закуска за семейството!

В хладка вода се натрошава маята със захарта и оставяме да се образуват отгоре мехурчета.

С останалите продукти се замесва тесто, моето леко лепнеше.

Оставя се да втаса 40-50 минути на топло без фурна.

Кренвирш се нарязва на къси пръчици, кашкавал също. Точи се кръгла кора, с нож се срязва на кръст, две от частите се режат на 4, останалите четвъртини нарязваме на 3.

С пръсти леко се притискат отгоре и в широката част се поставя малка лъжичка с лютеница, кренвирш и пръчици кашкавал.

Навиват се на кифли, нареждаме в тава.

Втасват още 20 минути, намазваме с четка с разбит жълтък, кисело мляко и олио.

Солените кифлички се поръсват макови семена.

Печем в загрята фурна 170 С с вентилатор за 20 минути до хубав златист цвят!

Хапваме солените кифилички с лимец топли с чаша айран!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: