Пиле яхния с гъби и мащерка

10/04/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо384
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, моркова и чесъна.

Сложете ги в кухненски робот заедно с червената чушка и целината. Нарежете ги на дребно.

В тенджера под налягане налейте малко мазнина и запържете месото.

Добавете зеленчуците, картофите и гъбите, които предварително сте обелели и нарязали на филийки.

Щом омекнат, добавете доматеното пюре и налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Сложете подправките и изчакайте пилето със зеленчуци да заври.

Затворете капака и засичайте 20 минути.

Отворете, извадете месото и го накъсайте на малки парчета.

Върнете към пилешката яхния в тенджерата.

Извадете 2 картофа, намачкайте ги с вилица и отново върнете в тенджерата.

Сервирайте пилето яхния с гъби и мащерка, докато топло.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар