Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Пиле яхния с гъби и мащерка

Пиле яхния с гъби и мащерка

Пиле яхния с гъби и мащерка3 / 3
10/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 300 - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • чесън - 1 скилидка
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • лук - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка - щипка
  • доматено пюре - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука, моркова и чесъна.

Сложете ги в кухненски робот заедно с червената чушка и целината. Нарежете ги на дребно.

В тенджера под налягане налейте малко мазнина и запържете месото.

Добавете зеленчуците, картофите и гъбите, които предварително сте обелели и нарязали на филийки.

Щом омекнат, добавете доматеното пюре и налейте вода, колкото да покрие продуктите.

Сложете подправките и изчакайте пилето със зеленчуци да заври.

Затворете капака и засичайте 20 минути.

Отворете, извадете месото и го накъсайте на малки парчета.

Върнете към пилешката яхния в тенджерата.

Извадете 2 картофа, намачкайте ги с вилица и отново върнете в тенджерата.

Сервирайте пилето яхния с гъби и мащерка, докато топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусна яхния стана и без тенджера под налягане!
04.05.2023 22:52