Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кошнички»Канелени ябълкови рози в бутертесто

Канелени ябълкови рози в бутертесто

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6432297
Канелени ябълкови рози в бутертесто
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Поднасяме букет канелени ябълкови рози и се надяваме да спечелим нечие сърце"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • ябълки - 4 бр.
  • краве масло - 3 с.л.
  • захар - 4 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка е подготовката на ябълките. Измивате ги, срязвате ги на две и отстранявате семенната част. След това ги нарежете на тънки резени.

Налейте вряща вода в купа и сложете лимоновия сок. Сложете резените във водата за около 5 мин.

След като ги бланширате, ги отцедете от водата и ги оставете настрана, за да изстинат. Това се прави с цел ябълките да омекнат и да не се чупят при завиването на розичките.

Разтопете маслото, към него прибавете захарта и канелата и разбъркайте.

Втората стъпка е подготовката на бутертестото. Извадете бутертестото от хладилника и разточете, след което го нарежете на ленти с широчина около 5 см.

Третата стъпка за нашите празнични кошнички е оформянето на розичките. В единия край на всяка лента бутертесто по дължина на лентата наредете плътно едно до друго парченца ябълки, като леко се застъпват, а на частта от лентата, която остава под ябълките, намажете със сместа от масло, захар и канела.

След това с частта, която сте намазали с канелената смес, завийте ябълките. Образувалата се лента, завийте на руло.

Поставяте всички ябълкови розички в тава, покрита с готварско фолио, и печете в загрята фурна на 200 градуса, докато придобият приятен златист загар.

Рецептата за канелени ябълкови рози в бутертесто е изпълнена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо, където е ябълката тестото е сурово?
02.02.2024 11:56