Чорба от дива свиня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Чорба от дива свиня2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • диво прасе - месо от гърдите 400 гр.
  • моркови - 120 гр.
  • керевиз - 120 гр.
  • магданоз - корени 40 гр.
  • праз - 50 гр.
  • ориз - 100 гр.
  • кисело мляко - 50 гр.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото месо се залива с хладка вода. Слагат се черният пипер и дафиновият лист, посолява се с щипка сол. Чорбата ври до омекване на месото. После то се изважда от бульона, който се прецежда.

Към него се прибавят морковите, керевизът и корените от магданоз, нарязани на дълго и тънко. Когато те уврат, пуска се изчистеният и измит ориз.

След като той се свари, супата се застройва с разбитото кисело мляко. Чорбата се поднася топла с нарязан на ситно магданоз.

На масата се поднася и сок от лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Иво
Иво
Звучи екстра, някой ден ще я пробвам.
07.11.2011 14:59