Моето агнешко с пресни картофи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
439
3k
715
2k
2
14/04/2020
"Агнешко с пресни картофки - да си оближете пръстите "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 698
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • агнешко бутче
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 китка
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • подправка за месо - ориенталска *
  • краве масло - 3 - 4 с.л. стопено
  • пресни картофи - 1 кг
  • краве масло - малко стопено
  • сол
  • вегета
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото се натрива със стопеното масло и подправките /*ориенталската подправка за месо съдържа сол, червен пипер, чесън, кориандър, ким, кимион, черен пипер, куркума/.

Картофите се измиват добре, ако са едри, се режат на две или на четири.

Овкусяват се с подправките. Слагат се на дъното в тавата за печене.

Отгоре се слага овкусеното агнешко бутче, което се покрива с нарязаните зелен лук и джоджен.

Тавата се запечатва с фолио.

Агнешкото за Великден се пече на умерена фурна за 3-4 часа.

Фолиото се отстранява и печеното агнешко се готви още 10-25 минути.

Моето агнешко с пресни картофи е идеална пролетна рецепта, с която може да обогатите великденската трапеза.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар