Начин на приготвяне
За това вкусно печено агне почистете добре агнето, измийте и изцедете добре.
Намажете го отвън и отвътре със сместа за намазване - сол, червен пипер, подправка за агнешко месо и олио.
За плънката:
Изчистете и измийте ориза, нарежете гъбите на малки кубчета, а всички зелени подправки наситнете.
В подходящ дълбок съд загрейте мазнина и запържете зеления лук и чесън, както и останалите зелени подправки. Прибавете гъбите и запържете за още няколко минути.
Добавете ориза и запържете и него за кратко, изсипете топла вода, която да покрие и да е 1 пръст над ориза.
Оставете да покъкри и водата да се поеме от ориза.
Овкусете с подправките на вкус и смъкнете от котлона (оризът ще е полуготов).
Напълнете агнето, зашийте и изпечете моето агнешко печено до готовност.