Моето агнешко печено

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Моето агнешко печено
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
07/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
20
"Перфектната рецепта за агнешко печено вече е тук"

Необходими Продукти

  • агне - до 10 кг цяло
  • ориз - 500 г, балдо
  • гъби - 300 г
  • зелен лук - 5 връзки
  • зелен чесън - 2 връзки
  • черен пипер - 1 с.л.
  • На вкус
  • сол
  • магданоз
  • девесил
  • джоджен
  • За намазване
  • олио - 200 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол - 3 с.л. или повече
  • подправка за агнешко - 1 пакет Пикантина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това вкусно печено агне почистете добре агнето, измийте и изцедете добре.

Намажете го отвън и отвътре със сместа за намазване - сол, червен пипер, подправка за агнешко месо и олио.

За плънката:

Изчистете и измийте ориза, нарежете гъбите на малки кубчета, а всички зелени подправки наситнете.

В подходящ дълбок съд загрейте мазнина и запържете зеления лук и чесън, както и останалите зелени подправки. Прибавете гъбите и запържете за още няколко минути.

Добавете ориза и запържете и него за кратко, изсипете топла вода, която да покрие и да е 1 пръст над ориза.

Оставете да покъкри и водата да се поеме от ориза.

Овкусете с подправките на вкус и смъкнете от котлона (оризът ще е полуготов).

Напълнете агнето, зашийте и изпечете моето агнешко печено до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: