Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Моето агнешко печено по турски

Моето агнешко печено по турски

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Моето агнешко печено по турски
Снимка: Ники
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
240 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 2 кг
  • картофи - 1 кг пресни
  • зелен лук - 3 връзки
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • джоджен - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се прави на порции.

В купичка си смесваме олио, сол и черен пипер. С получената каша втриваме месото и оставяме така около 1 час.

През това време си почистваме, измиваме и нарязваме картофите, зеления лук и джоджена.

Подреждаме ги в тавата. Подреждаме и месото.

Сипваме около 100-150°C вода. Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 180°C за около 3 часа.

След това изваждаме, отнемаме фолиото, и пробваме печеното агнешко дали се накъсва.

Заливаме с получения сос и запичаме моето агнешко печено по турски до образуването на коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: