Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Лесен козунак с Нутела

Лесен козунак с Нутела

Лесен козунак с Нутела
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Ако кажем, че можем да си хапнем този козунак с нутела наведнъж, няма да излъжем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр
  • захар - 12 с.л
  • мая - 7 г( суха)
  • брашно - 600 г
  • олио - 50 мл
  • краве масло - 50 г
  • сол - щипка
  • лимони - кората
  • ванилия - 1 бр.
  • течен шоколад - Нутела
  • бадеми
  • за намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете съставките в хлебопекарната по ред. Първо течните съставки, сухите и последно маята без олиото.

Пуснете програма тесто и оставете да го забърка.

Малко преди да спре, добавете олиото на малки количества до пълното усвояване.

Оставете хлебопекарната на приключи с втасването. Изключете и извадете тестото. Разделете на 3 равни части.

С ръце оформете правоъгълници. Намажете дългата част с Нутела и завийте на руло.

Оплетете козунака на плитка с трите фитила и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Оставете на топло да втаса повторно приготвения козунак.

Намажете с жълтъка, олиото и прясното мляко.

Декорирайте козунака с течен шоколад по желание.

Печете лесния козунак с Нутела в предварително загрята фурна на 170- 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: