Начин на приготвяне
Сложете съставките в хлебопекарната по ред. Първо течните съставки, сухите и последно маята без олиото.
Пуснете програма тесто и оставете да го забърка.
Малко преди да спре, добавете олиото на малки количества до пълното усвояване.
Оставете хлебопекарната на приключи с втасването. Изключете и извадете тестото. Разделете на 3 равни части.
С ръце оформете правоъгълници. Намажете дългата част с Нутела и завийте на руло.
Оплетете козунака на плитка с трите фитила и поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.
Оставете на топло да втаса повторно приготвения козунак.
Намажете с жълтъка, олиото и прясното мляко.
Декорирайте козунака с течен шоколад по желание.
Печете лесния козунак с Нутела в предварително загрята фурна на 170- 180 градуса до готовност.