Начин на приготвяне
Замесваме тестото за сладките, като в купа смесваме съставките – яйце, захар, шарлан, ванилия, хлебна сода в същата последователност и накрая добавяме брашното, колкото поеме, за да стане меко тесто.
Разточваме го на тънък пласт (не по-тънък от половин сантим) и с кръгла формичка изрязваме бисквитките.
Подреждаме ги на разстояние в тава, предварително намазана с шарлан. Печем за около 10 минути (зависи от фурната) на 180 градуса, като внимаваме да не изгорят.
Щом са готови и ги извадим от фурната, в случай че се чупят при отлепянето от тавата, изчакваме 1-2 минути да изстинат и вече ще се отделят цели.
Прибираме ги в кутия, за да не се втвърдяват.
Следва приготвянето на крема. В тенджерка кипваме 2 чаени чаши вода и сипваме постепенно шоколадовото нишесте, което предварително сме разтворили в малко топла вода до хомогенна смес.
Разбъркваме постоянно и варим шоколадовия крем, докато се сгъсти - около 5-10 минути. След това подслаждаме с кафява захар и прибавяме брашно от рожков и настърган на фино ренде черен шоколад.
Разбъркваме добре и оставяме да се охлади и стегне шоколадовият крем.
Слепваме две по две сладките с шоко крема и аранжираме във форма на цвете в подходяща свежа чиния нашите слепени сладки.
Лесни и вкусни хрупкави слепени сладки с шоколадов крем – за малки и големи!