Начин на приготвяне
Активира се маята, като се разбърква в хладка вода със захар и оставяме за кратко да бухне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто за пица, покрива се с фолио и оставяме да почине.
В тиганче се загрява олио, задушва се за 4-5 минути нарязан спанак и пресен лук с щипка сол.
Сваля се от котлона, добавяме листа пресен джоджен.
Готовото тесто се разстила в намазнена тава 28 см, без да се точи, а с пръсти.
Намазва се с лютеница, поръсваме риган, нареждаме маслини, парчета моцарела, зелената плънка и отгоре покриваме с кашкавал.
Печем домашната пица в загрята фурна 170°C за 20 минути до готовност.
Пролетната домашна пица се сервира нарязана - голяма вкусотия!