Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козунак на кифли с локум и халва

Козунак на кифли с локум и халва

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Козунак на кифли с локум и халва
Снимка: Галя Николова
1 / 6
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Още една рецепта за домашен козунак с локум и халва"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 120 г
  • кисело мляко - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • лимонада - 100 мл
  • суха мая - 7 г
  • лимони - 1 есенция
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • халва
  • локум
  • олио - за дозамесване
  • филирани бадеми
  • бадеми - сурови
  • захар - за поръсване
  • вода - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното, маята, захарта, яйцата, олиото, киселото мляко, лимонадата и есенцията слагам в хлебопекарна и включвам на програма месене.

Готовото тесто за козунак разделям на две части.

Всяка разточвам на тънко във формата на кръг. С остър нож нарязвам еднакви остри триъгълници с основа 5 см.

Навивам на кифлички, като започна от основата и сложа две парчета локум или халва. Редя в тава с падащо дъно 26 см, покрита с хартия за печене и подмазана.

Козунака го покривам и оставям 30 минути на топло или във фурната на 50 градуса.

Втасалият козунак намазвам с леко разбито яйце, поръсвам със филирани бадеми сурови бадеми и навлажнена захар.

Печем козунак на кифли с локум и халва на 160°C ниско долу.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: