Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Великденски курабии с бадеми

Великденски курабии с бадеми

Великденски курабии с бадеми
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Чудни великденски курабийки с бадеми - всички у дома ги обичат"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
  • мас - 100 г разтопена
  • кисело мляко - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • кора от лимон - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • белтъци - 1 бр.
  • бадеми - 1 шепа ядки смлени
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта с миксер, докато се разтопи.

Добавя се кисело мляко с разбит бакпулвер да шупне, разтопена мас, ванилия и кора от лимон 1 с.л.

С брашното се замесва тесто - да не лепне. Оставя се за 10 минути на хладно, късаме топчета с големина на кайсия, топят се в разбит белтък, а после великденските сладки се овалват в смес от смени бадеми и захар.

Нареждат се приготвените курабии върху хартия за печене или в намаслен леко тава.

Печем в загрята фурна 180°C около 15-18 минути и изваждаме.

Може великденските курабии с бадеми да се съхранят в кутия до Великден!

Много са вкусни и ароматни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: