Начин на приготвяне
Пилешкото бутче се слага в тенджера на котлона, когато се образува пяна, водата се изхвърля, бутчето се измива добре и се слага да се вари.
Към него се добавят нарязаният на дребно лук, пипер и солта.
След 15 минути се прибавят и картофите нарязани на кубчета.
В друга тенджера се кипва вода и в нея се бланшира нарязаният лапад.
След 5 минути се изплаква добре на течаща вода и се слага във варящата се супа.
Добавят се джодженът и фидето и котлонът се изключва.
В горещата пилешка супа фидето се сготвя чудесно.
След като супата се поохлади, така че да не е вряла, се застройва с яйце и мляко.
Яйцето се разбива и към него се добавя киселото мляко и няколко капки оцет, за да не се пресече застройката.
Застройката се темперира с няколко лъжици горещ бульон и се изсипва в супата от лапад и пилешко при непрекъснато бъркане.