Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа от лапад и пилешко

Супа от лапад и пилешко

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Супа от лапад и пилешко
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
16/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Чудна супа от лапад и пилешко се получи"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 1 бр.
  • картофи - 3 бр средно големи
  • лапад - 4 ч.ч. нарязан
  • лук - 1 глава
  • зелен пипер - 1 бр
  • фиде - 1/2ч.ч
  • джоджен
  • сол
  • За застройката
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 4 с.л
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото бутче се слага в тенджера на котлона, когато се образува пяна, водата се изхвърля, бутчето се измива добре и се слага да се вари.

Към него се добавят нарязаният на дребно лук, пипер и солта.

След 15 минути се прибавят и картофите нарязани на кубчета.

В друга тенджера се кипва вода и в нея се бланшира нарязаният лапад.

След 5 минути се изплаква добре на течаща вода и се слага във варящата се супа.

Добавят се джодженът и фидето и котлонът се изключва.

В горещата пилешка супа фидето се сготвя чудесно.

След като супата се поохлади, така че да не е вряла, се застройва с яйце и мляко.

Яйцето се разбива и към него се добавя киселото мляко и няколко капки оцет, за да не се пресече застройката.

Застройката се темперира с няколко лъжици горещ бульон и се изсипва в супата от лапад и пилешко при непрекъснато бъркане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: