Печено сладко от кайсии

ДебораДебораНовак
29/08/2013
"След като веднъж го направите на фурна, никога повече няма да искате да варите сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6 бурканчета
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо28 555
  • Преглеждания за месеца328
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кайсии - 2 кг зрели и твърди
  • захар - 1.5 кг
  • лимонтузу - 2 к.л. равни
  • кайсиеви ядки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кайсиите, разполовете ги, махнете костилките и нарежете всяка половинка на 3 части. По желание начукайте костилките и използвайте ядките за сладкото.

Сипете плода голяма тава и ги сложете в загряна на 170 градуса фурна да се пекат, докато хванат лека коричка и сокът се поизпари.

Добавете захарта и внимателно разбъркайте. Намалете градусите до около 150. Продължете печенето, като регулярно разбърквате леко и внимателно, докато захарта се разтвори. Успоредно с това отпенвайте.

Печете сладкото, докато се получи стандартната гъстота и капка, капната на чинийка, не се разтича. Добавете и объркайте с лимонтузуто. След 5 минути извадете и веднага разпределете в сухи бурканчета. Затворете ги плътно с капачки.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар