Начин на приготвяне
Слага се тенджера с вода на котлона да заври. Когато заври водата, се добавят макароните. Варят се според указанието на пакета. Готовата паста за отцежда. Измиват се със студена вода и се оставят в гевгира.
Гъбите се слагат в купа с вода. Тиквичката се измива. Отрязват се двата края на тиквичката и се нарязва на филии по дължина. Посоляват се с малко сол. Ще се използва за основа на тортата от макарони и сирене.
Лукът се почиства и нарязва на ситно. Гъбите се доизмиват и нарязват на филийки. Взимам тиган с ненадраскващо се дъно, за да го използвам за обработката на всички зеленчуци и направата на соса.
В тигана се слага олио да загрее. Тиквичките се изпържват от двете страни. Нареждат се като блат на дъното на форма за торта. Когато макароните са напълно отцедени, се изсипват в тенджера.
В същия тиган от тиквичките се слага още олио да загрее. Добавят се гъбите да се изпържат. Посоляват се. Когато са готови, се добавят при макароните.
В същия тиган се слага олио да загрее. Изпържва се и лукът. Когато е готов, се добавя в тенджерата. Кашкавалът се настъргва.
Топеното сирене се нарязва на ситно като се оставят няколко кръгчета за декорация на солената макаронена торта с топено сирене.
Котлонът се намаля. В същия тиган се слага олио да загрее. Добавя се брашното да се запържи. Разбърква се непрекъснато с телена бъркалка. Добавят се киселото мляко и яйцето. Непрекъснато се разбърква.
Добавя се и вода, като може да се използва от бульона от макароните. Добавят се кашкавалът и топеното сирене. Те ще допринесат за спойката на соса. Овкусява се със сол и черен пипер.
Разбърква се до разтапяне на кашкавала и топеното сирене и до получаване на желаната консистенция на соса. Сосът се добавя в тенджерата.
Шпековият салам и пресният салам се нарязват на малки кубченца. Добавят се в тенджерата. Всички съставки за богатата солена торта се разбъркват.
Половината от сместа се изсипва във формата за торта. Печените чушки се разтварят и нареждат върху пласта макарони. Останалите макарони се сипват във формата и се разпределят добре.
Макаронената торта се декорира с топеното сирене. Пече се до запичане на топеното сирене и следва спояване на тортата.
Оставете солената торта да изстине, преди да сервирате, за да стегне кашкавалът.