Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Дроб сарма с гъби и вкусна заливка

Дроб сарма с гъби и вкусна заливка

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Дроб сарма с гъби и вкусна заливка
Снимка: Галя Николова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
200 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 350 г
  • агнешки комплект - 1 200 г (бял дроб, черен дроб, сърце)
  • пресен лук - 5 стръка
  • лук - 1 малка глава, стар
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • олио
  • джоджен
  • магданоз
  • девесил
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 равна с.л.
  • За заливката
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 20 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • бял пипер - щипка
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии (черен дроб, бял дроб, агнешки сърца) ги измивам със студена вода. Агнешкия черен дроб попарвам във вряща вода за 2–3 минути. Останалите дреболии (сърцето и белият дроб) ги сварявам в подсолена вода за около час. След това ги отцеждам и като изстинат, ги нарязвам на кубчета, а бульона запазвам.

Двата вида лук и гъбките, нарязани на кубчета, и ги слагам в дълбока тава с олио и ги запържвам. Добавям ориз, дреболиите, джоджен, девесил, магданоз, сол, черен и червен пипер. Наливам бульона разбърквам добре. Печем ястието с агнешко до извирането на водата на 160 градуса.

Заливката за нашата дроб сарма се приготвя, като прясното мляко се разбива с яйцата, брашното разтопеното масло, солта и щипката бял пипер. Сместа разпределям върху ястието и го допичам за още 15 минути Дроб сарма с гъби и вкусна заливка

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: