Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцата със захарта до побеляване, прибавя се кисело мляко с разбита в него сода да шупне.
Сипва се олио, прибавяме ванилията, кора от лимон и с брашното се замесва средно меко тесто, което да не лепне.
Разделя се на две части, в едната прибавяме тъмно какао и месим до равен цвят. Може да го разтворите с чаена лъжица кисело мляко по лесно се замесва и оцветява.
Точи се кора от бяло тесто и с чаша или ринг се изрязват кръгчета 5 см, а с форма за сладки се изрязват цветята.
От кафявото разточено тесто се изрязват също кръгчета и малки звездички. Нареждаме в голямата тава от печката, намазват се с четка с разбит белтък и върху какаовите сладки поръсваме сусам .
Печем разкошните сладки в загрята фурна 170 градуса с вентилатор за 15 минути и изваждаме да се охладят.
На водна баня се разтопява половината шоколадов крем с бучка масло. Сипваме кокосовите стърготини в плитка чиния.
Слепваме бяла сладка с лешников крем залепваме с кафява звездичка, а върху кафявите залепваме бяло цвете.
С четка белите сладки се намазват по края с разтопен шоколад и се овалват в кокосови стърготини. Вкусни и ефектни слепени сладки за празници !
Светли празници от мен с тези слепени сладки с лешников крем, бъдете здрави!