Богат козунак на конци

Богат козунак на конци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
19/04/2020
"Какво ли няма в този козунак на конци, неслучайно е толкова богат"
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 644
  • Преглеждания за месеца516
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купичка намачкайте маята със захарта до гъста кашичка, сипете к.ч. топло мляко и брашно 3-4 с.л.

Оставете да се активира, а през това време разбийте яйцата със захарта като отделите единия жълтък за намазване.

Настържете жълтата част от кората на лимона, сипете останалото прясно мляко и ванилията. Пресейте брашното и замесете меко лепкаво тесто като после започвате да прибавяте по 1-2 лъжици от мазнината, месите и разпъвате тестото, докато се усвои цялата мазнина.

След дълго месене и получаване на гладко тесто с мехурчета, може да го покриете с фолио и да оставите да втаса.

Разделяте тестото на 8 части (фитили за 2 козунака) (може и на повече, ако искате да правите по малки козунаци).

На фитилите слагате от плънката и оплитате козуначена плитка като завивате в кръг и слагате във намазани форми или хартия за печене.

Оставяте оформените козунаци да втасат, след което мажете с жълтък, ядки и поръсвате със захар. Печете богатия козунак на конци в загрята фурна на 160 градуса.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар