Начин на приготвяне
В купа сложете белтъците, добавете щипка сол и разбийте за кратко. Изсипете наведнъж всичката захар и разбивайте с миксер, докато получите гъст гладък крем за торта.
На парче лист хартия за печене очертайте кръг с диаметър 23 см. Изсипете целувчената смес в средата на кръга и разнесете с лъжица без да излизате от очертанията на кръга.
В средата направете кладенче. Изпечете на 100 градуса за около 90 мин. Изключете фурната и оставете целувчения блат вътре, докато фурната изстине.
В тенджерка налейте 100 мл сметана и сложете начупения шоколад. Разтопете на водна баня до гладка смес. Сложете целувчения блат на подходящ поднос.
С лъжица вземете от леко охладения разтопен шоколад и полейте по борда на красивата торта Павлова.
Разбийте 200 мл подсладена сметана и я изсипете в кладенчето (средата) на тортата. Украсете великденската торта с цветни бонбони яйца и ягоди в шоколад.
Да ви е сладко с тази великолепна великденска шоколадова Павлова!
Коментари
се слага след като се разбие целувчената смес и се бърка с лъжица внимателно до получаване на равномерен кафяв цвят!'Извинете за пропуска!