Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Целувчена торта»Великденска шоколадова Павлова

Великденска шоколадова Павлова

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Великденска шоколадова Павлова
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Ще ви разкажем една сладка кулинарна приказка, чието заглавие е Великденска шоколадова Павлова"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 250 г кристална
  • какао - 2 с.л.
  • сол - щипка
  • сметана - 200 мл за крема
  • за гарниране
  • черен шоколад - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • бонбони - цветни яйца
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете белтъците, добавете щипка сол и разбийте за кратко. Изсипете наведнъж всичката захар и разбивайте с миксер, докато получите гъст гладък крем за торта.

На парче лист хартия за печене очертайте кръг с диаметър 23 см. Изсипете целувчената смес в средата на кръга и разнесете с лъжица без да излизате от очертанията на кръга.

В средата направете кладенче. Изпечете на 100 градуса за около 90 мин. Изключете фурната и оставете целувчения блат вътре, докато фурната изстине.

В тенджерка налейте 100 мл сметана и сложете начупения шоколад. Разтопете на водна баня до гладка смес. Сложете целувчения блат на подходящ поднос.

С лъжица вземете от леко охладения разтопен шоколад и полейте по борда на красивата торта Павлова.

Разбийте 200 мл подсладена сметана и я изсипете в кладенчето (средата) на тортата. Украсете великденската торта с цветни бонбони яйца и ягоди в шоколад.

Да ви е сладко с тази великолепна великденска шоколадова Павлова!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Krasteva-Pieroni
Ivana Krasteva-Pieroni
Пропуснала съм да напиша, че какаото
се слага след като се разбие целувчената смес и се бърка с лъжица внимателно до получаване на равномерен кафяв цвят!'Извинете за пропуска!
19.04.2020 18:27
1