Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Слоести козуначени кифли

Слоести козуначени кифли

Слоести козуначени кифли
Снимка: Кристиан Александров
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Слоести кифлички, които хапвате с наслада всеки път"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • мая - 10 г - суха
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • масло - 100 г
  • шипков мармалад - за пълнежа
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме млякото и добавяме маята, 1 с.л. захар и 3 с.л. брашно. Оставяме настрани за 5 минути.

Пресяваме брашното в купа и добавяме маята, олиото, ваниловата захар, яйцата и солта.

Замесваме меко тесто и го оставяме за 2 часа на топло да втаса.

След това разделяме тестото на 10 топки. Разточваме всяка топка на кора с дебелина около 1 см.

Подреждаме корите една върху друга, като между тях намазваме обилно с масло.

Разточваме, така наложените кори на голяма кора, разрязваме на триъгълници по дължина.

Поставяме в основата на всеки триъгълник мармалад и навиваме на кифличка.

Подреждаме кифлите в тава, покрита с хартия за печене, намазваме ги с разбит жълтък с мляко и поръсваме със захар.

Печем Слоестите козуначени кифли на 180 градуса около 25 минути.

Страхотни козуначени кифлички за малки и големи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: