Мързеливи кюфтета

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Мързеливи кюфтета1 / 4
31/08/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • картофи - 8 бр.
  • свинско месо - 300 г шарено
  • телешко месо - 350 г
  • лук - 2 глави
  • яйца - 2 бр.
  • сметана - 200 г
  • мас - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смиламе телешкото и свинското заедно с едната глава лук. Овкусяваме със сол и черен пипер и прибираме в хладилник за да си почине.

Обелваме картофите и ги рендосваме. Сипваме ги в гевгир и леко ги посоляваме. Изстискваме ги и ги смесваме с втората глава лук, която също сме настъргали. Добавяме 1 с.л. сметана, двете яйца и смесваме с охладената кайма.

С влажни ръце оформяме малки кюфтенца, които изпържваме в силно сгорещена мазнина до придобиването на хрупкава коричка. Готовите кюфтенца подреждаме в тавичка. Заливаме със смес от сметана и 1/2 ч.ч. вода и запичаме за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

жулиета
жулиета
Какво им е мързеливото,че не разбрах...
25.10.2013 15:14
3
1
Покажи всички подкоментари
Стоян Петков
Стоян Петков
Картофите като съотношение 1:1 ли идват на теглото на каймата? Моля за препоръчителен грамаж.
25.10.2013 14:20
Стоян Петков
Стоян Петков
Харесва ми "Мързеливи", затова дайте препоръка как да станат хрупкави, но наредени в тава и на фурна. Склонен съм да опитам на своя глава да ги подредя в/у хартия за печене и да пусна режим "пица" с вентилатор и силен огън отгоре и отдолу, но ще бъде ли отличен резултата?

Мразя да пържа кифтета, тикви, патладжани и пр.

Сметаната има ли конкретна роля в спойката, защото не обичам вкуса на сметаната и майонезата?
25.10.2013 14:16
Тео
Тео
Добри са, но съм съгласна сДани, няма нищо мързеливо.
02.09.2013 18:32
1
Danie
Danie
Извинявам се за грешките които съм направила - те не са допуснати заради незнание а просто по невнимание и много добре зная как се пише думата "кюфте" , но бях изумена как нещо, в което се полага толкова труд (смилане , обелване, рендосване,изцеждане, пържене,та и почивка в хладилник) може да се нарече мързеливо. Та тези така наречени мързеливци изискват повече време и труд отколкото за приготвянето на каквито и да било други кюфтета.
02.09.2013 16:34
2
Danie
Danie
Това могат да се нарекат спокойно кютета, но не и мързеливи кюфтета.Покрай така наречените мързеливи кюхтета написани в тази рецепта работата , която трябва да се извърши ,за да се приготвят е много повече отколкото при обикновените Немързеливи кюфтета.
02.09.2013 16:10
1